Fina resultat i Pepparkaksspelen

Tre aktiva från KFUM på plats

Lördagen 11 december arrangerade MAI Pepparkaksspelen i Malmö. Tävlingen hade hela 550 aktiva anmälda och över 1500 starter. Det var ett intensivt tidsprogram och en lång tävlingsdag. I flera grenar och åldersgrupper var det över 70 deltagare. KFUM Kristianstad Friidrott representerades av Alice Olsson -08, Malte Olsson -11 och Lorent Berisha -11. Förseningar i löpningen p.g.a. teknikstrul på förmiddagen innebar en del krockar med teknikgrenarna, men funktionärerna löste det på ett föredömligt sätt. Tack till alla positiva och tålmodiga funktionärer!

Guldplakett och gifflar

Malte började dagen med sin favoritgren höjdhopp, där han hoppade bra och vann tävlingen. För de yngre åldersgrupperna sammanställs och publiceras inte resultaten, men på denna tävling valde man ändå att ha prisutdelning i varje gren. Det upplevdes som positivt av våra aktiva och extra roligt då segraren förutom en guldplakett fick en påse gifflar.

Pepparkaksspelen 2021_1.PNG

Dubbelt KFUM i A-finalen

Nästa gren var 60 meter häck, där arrangören hade anpassat häckhöjd och avstånd mellan häckarna så att det skulle vara enklare för de aktiva att hitta en bra rytm och bibehålla god teknik. Mycket positivt, då häck annars kan upplevas som en svår gren som inte så många vill tävla i. Lorent och Malte sprang mycket fint och båda tog sig till A-final. Malte vann finalen och Lorent kom sexa.

Nytt klubbrekord i kula

Mellan häckloppen hann killarna stöta kula, vilket de gjorde bra. Båda slog personligt rekord och Malte, som vann tävlingen, bättrade dessutom på sitt klubbrekord till 8.90 meter! Lorent hoppade fint i längd trots att det var väldigt många med och tävlingen fick avbrytas flera gånger för att deltagare skulle iväg och springa 60 meter. Både Lorent och Malte gjorde snabba lopp och tog sig till final. Killarna avslutade dagen med 600 meter, där de tog ut sina sista krafter.

Pepparkaksspelen 2021_2.JPG

Pallplats i debuten

På eftermiddagen var det dags för Alice att tävla. Tävlingsdebuten i F15 gjordes i 60 meter häck, där hon tog sig till final. I finalen hade Alice exakt samma tid som i försöket, 9.83 sekunder, och tog bronset efter två mycket fina lopp! I kula stötte Alice bra och slog personligt rekord med 9.13 meter och kom sexa. Hon avslutade dagen med att springa 800 meter i seniorklassen. En ny distans för henne, men efter en trevande inledning gjorde hon en bra avslutning på loppet.

Bra jobbat av er allihop och grattis till fina prestationer och personliga rekord!