Härlig insats i Kraftmätningen

Kraftmätningen är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i tonåren, en tävling med inriktning på mångsidighet där man antingen kan ställa upp med ett renodlat kill- eller tjejlag eller med ett mixlag. Vi i KFUM Kristianstad Friidrott ställde upp med ett mixlag när det drog ihop sig till kval Ystad på självaste nationaldagen 6 juni. Det var ett nervöst men taggat gäng som äntrade Sandskogens IP för en utmanande och rolig dag!

Bästa möjliga inledning

Dagen startade på bästa möjliga sätt när alla våra åtta häcklöpare slog nya pers! Snabbast av tjejerna var Hedda Lovén -10 med 14.09, strax före Betty Tell -10, Vera Bergkvist -09 och Selma Eliasson -10. Alfred Levin Ohlgren sprang på fina 12.74 och vi kunde även notera vassa tider för Alvin Brylski -10, Harry Stoltz -10 och Tage Frisk -10.

Andra gren för killarna var kula, där Alfred stötte längst med 9.99. Bra stötar även av Malte Olsson -11, Harry och Alvin, som allihop slog nya PB. Killarna gjorde en finfin insats i längdhopp och även om de alla tyckte det fanns mer att hämta blev det nya pers för hela gänget, Alfred 5.06, Alvin 4.80, Tage 4.52 och Harry 4.43. Tjejerna hoppade också långt i längdgropen, där Vera och Betty slog till med 4.61 och 4.59 utan perfekt plankträff. Hedda slog nytt personligt rekord med 4.20 och även Sara Salem -09 och Celine Häll -10 slog nya pers. Ännu fler personliga rekord blev det för tjejerna i kula. Längst stötte Vera med 8.57, följd av Joline, Sara, Betty och Rebekka Tila -10.

Säkra växlingar

När halva dagens tävlingar var avklarade drog det ihop sig för stafett, något man inte springer så ofta och alltså en riktigt utmaning för lagsamarbetet. Det fixade vårt duktiga gäng utmärkt och vi fick se både snabb löpning och säkra växlingar. Laget, som bestod av Alfred, Joline, Tage, Hedda, Alvin och Betty, fick  den fina tiden 2:48.64, vilket gav 3.929 poäng.

På eftermiddagen fortsatte tjejerna samla bra poäng i höjdhopp med Vera på 1.50 och PB av Betty och Rebekka på 1.30. Även Hedda slog nytt pers. I spjut kastade Vera som väntat längst med vassa resultatet 32.48. Joline kastade 21.12 och övriga sex tjejer som inte tävlat så mycket i spjut slog alla nya personliga rekord och kämpade om den tredje poängplatsen. Betty drog längsta strået med 19.11. Även killarna kastade spjut och här kastade Harry längst med 26.77, tätt följd av Malte 26.29 och Alvin 24.58. I höjdhopp klarade Alvin 1.58, Tage 1.54 och Malte 1.46.

Stark avslutning och fina poäng

Som alltid i Kraftmätningen och andra mångkamper avslutades tävlingen med 800 m. Vi hade hela tio aktiva till start, vilket visar på lagmoral, mod och kämpaglöd. Alla gjorde fantastiskt fina lopp trots en lång dag med många grenar. Snabbast av tjejerna var Vera med 2:46.49 och därefter Betty 3:02.13 och Selma 3:02.78. Imponerande lopp även av Rebekka, Celine och Hedda. Killarna gjorde stabila lopp med bra tider – Alvin 2:35.65, Tage 2:36.27 och Harry 2:36.66. Starkt även av Malte att kämpa sig i mål.

Efter en fantastisk laginsats och en massa fina individuella prestationer lyckades laget samla ihop hela 21.584 poäng, ett riktigt bra resultat efter en härlig dag att minnas! 

Vi i KFUM Kristianstad Friidrott är otroligt tacksamma över att ha fått dela dagen med er och alla ni duktiga aktiva ska vara otroligt stolta över era prestationer. Det värmer i hjärtat att se att ni alltid visar på god kamratskap och under dagen visade ni också på stort mod när ni vågade testa grenar utanför er bekvämlighetszon. Ni genomförde allt med bravur – imponerande!

Stort tack även till Ystads IF Friidrott för en mycket välorganiserad och trevlig tävlingsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *