Två klubbrekord vid Rosenbomspelen

Helgen 15-16 juni var det dags för Rosenbomspelen på Västra Mark IP i Karlskrona. Det var ett laddat gäng som begavs sig mot Blekinge och trots varierat väder under första tävlingsdagen bjöd våra aktiva på starka insatser. Lisen Schrewelius -08 vann både diskus och kula på fina 29.88 respektive 11.74. Joline Billsten -09 vann brons i tresteg och guld i diskus med nytt säsongsbästa 25.05.

Hedda Lovén -10 tävlade under lördagen i i 80 m häck, stav och tresteg. Tresteget blev höjdpunkten för dagen, där hon noterade nytt pers på 8.70. Persade gjorde även Junie Billsten -12, i både tresteg och diskus. De äldsta bröderna Stoltz satsade allt på stav och gick båda därifrån med nya klubbrekord! Helmer -11 hoppade 2.61 och vann guld i P13 medan storebrorsan Harry -10 vann brons med 3.01 i P15. Även yngsta brodern Holger -14 var på plats och kunde notera nya personliga rekord i både längd och kula.

Under söndagen blev det ännu fler personliga rekord och även en ny medalj. Hedda var på plats och inledde dagen med höjdhopp med nytt PB 1.27 innan ett lite väl tufft höjningsschema satte stopp för vidare hoppande. Efter bra hoppning i längd hamnade Hedda i en tuff duell på 800 m, där hon drog längsta strået och vann brons med fantastiska 2:58.34. Första gången under tre minuter och nytt pers med hela nio(!) sekunder. Hedda avslutade en intensiv tävlingshelg med hela sju grenstarter med att kasta spjut, där hon noterade nytt personbästa med 17.07. Härligt att se att du vågar testa många grenar utmana dina gränser!

Stort tack till KA2 IF för en fint arrangerad tävlingshelg. Och ett stort grattis till alla våra duktiga aktiva som gjorde fantastiska resultat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *