KFUM fick två skånska mästare

KFUM Kristianstad Friidrott hade flera aktiva till start när Finish Games gick av stapeln i Vellinge 8-9 juni. Tävlingen hade även för året DM-status i många grenar för åldrarna 12-15 år. Det blev en härlig tävlingshelg och trots att många av våra aktiva hade en tuff kvaltävling i Kraftmätningen några dagar tidigare fick vi se många riktigt starka prestationer.  När helgen gick mot sitt slut kunde vi konstatera att KFUM Kristianstad Friidrott fått ett nytt klubbrekord och fyra skånska mästar-titlar!

Nytt klubbrekord i 80 m

Trots en intensiv tävlingsdag i kvalet till Kraftmätningen två dagar tidigare hade Alfred Levin Ohlgren -10 och Vera Bergkvist -09 lyckats ladda om. Alfred började lördagen med brons i diskus på nytt PB 32.88. Mot seneftermiddagen var det dags för försök på 80 m. Han vann sitt försöksheat på 9.71 i lite för stark medvind. I finalen gick det fort igen och Alfred sprang i mål på fantastiska 9.78 med godkänd vind! Med den tiden kunde Alfred titulera sig skånsk mästare och även notera ett nytt klubbrekord i P15! Vera blev skånsk mästarinna i höjdhopp med 1.52, vilket är nytt ute-pers. Sverre Levin Ohlgren -16 hade en kul tävlingsdag då han kämpade i 60 m och längd.

Fler titlar för Vera

Vera var på plats tidigt på söndagen och blev skånsk mästarinna i både tresteg och spjut inom en timme! Joline Billsten -09 slog säsongsbästa i tresteg men bäst gick det i slägga, där hon vann silver med 25.73. Junie Billsten -12 tävlade i fyra grenar med bäst utdelning i spjut och slägga, där hon vann silver respektive brons. I slägga blev det nytt pers på 18.09, vilket det också blev i 200 m med 31.73. Systrarna Thomasson var också på plats i Vellinge under söndagen. Nicole -08 placerade sig på fjärde plats i både längd och spjut. Lillasyster Celine -14 gjorde fina resultat i längd och 200 m.

Bra kämpat hela gänget och extra stort grattis till våra skånska mästare Vera och Alfred!